I det här lilla huset, beläget vid Sveriges sydligaste udde ett stenkast ifrån havet i Smygehamn, har jag skrivit de flesta av mina böcker. Det är förmodligen ett av världens minsta förlag. Och här finns mycket i väggarna. För detta lilla hus var min man Jan Troells första klipprum. Här inne klippte han bl a filmerna Utvandrarna och Nybyggarna efter Vilhelm Mobergs böcker.

Grundbulten för min verksamhet heter Anders Löfberg, från den kända skånska bokhandlarfamiljen Löfberg. Utan Anders branschkunnande och entusiasm ända ifrån upptakten i början av 1990-talet och utan källaren i hans Söderslätts Bok & Papper i Trelleborg där mina böcker får bo, hade det garanterat inte funnits något Förlaget Ulfsäter.

MDG-konsult, där M står för Mathias, D för Data och G för Grafik, är också en av hörnstenarna i min verksamhet. Mathias Sjölin, min IT-konsult sedan många år har med en ängels tålamod lett mig in i datorernas underbara värld där allt kan gå på tok, men inte när man har tillgång till Mathias Sjölin i Trelleborg.

Själva bokutgivandet har de senaste åren legat lågt, så lågt att jag allvarligt funderat på att döpa om Förlaget Ulfsäter till något med Skrivstuga eller vad det skulle kunna bli, eftersom jag verkligen skrivit och författat som aldrig förr inne i det lilla huset vid havet. Men det har varit på uppdrag och i samarbete med andra förlag. Några idéer ligger emellertid på lut och innan jag vet hur de ska förverkligas får Förlaget Ulfsäter leva vidare.